Odbornici Skupštine grada Prijedor imenovali su danas nove predstavnike u Skupštinu lokalnog preduzeća Zavod za izgradnju grada, gdje će ubuduće interese Grada, kao osnivača, zastupati tri lica umjesto jednog, što je do sada bio slučaj.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković tvrdi da je nezakonita odluka da Skupština grada imenuje predstavnike u tom preduzeću.

On je naveo da je Vladi Republike Srpske i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave podnesen zahtjev za ocjenu zakonitosti odluke o izmjeni i dopuni odluke o osnivanju Zavoda za izgradnju grada Prijedor, koja je donesena na sjednici lokalnog parlamenta 22. oktobra.

Tom odlukom lokalni parlament imenuje tri predstavnika grada u Skupštinu Zavoda za izgradnju grada, umjesto dosadašnjeg jednog predstavnika kojeg je imenovao gradonačelnik.

“Nama je ostalo da upozorimo da se ne ide dalje i da se zaustave akti koji će se morati ponovo i ponovo razmatrati ovdje i vraćati u prethodno stanje”, dodao je Đaković.

U skupštinu Zavoda danas su imenovani Tomislav Prpoš, Slavko Antonić i Branko Macura, a do sada je interese grada u ovom javnom preduzeću zastupao Mišo Rodić.

Za ovu odluku glasalo je 17 odbornika, osam je bilo protiv, a četiri su bila uzdržana.

Na današnjoj sjednici imenovana je i Komisija za primopredaju dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor u čijem sastavu su članovi i zamjenici Stevica Dronjak, Ognjen Dragičević, Zorica Bilbija, Zdravko Ostojić, Sonja Reljić i Aleksandar Škorić.

Skupština grada razriješila je dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slavicu Popović 3. oktobra i na za vršioca dužnosti imenovala Milicu Marjanović.

Agencije/prijedor24h