U BiH sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake.

Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između dva i šest stepeni, na jugu BiH do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 stepeni.

Prvog dana vikenda  u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Više padavina očekuje se u Hercegovini. U Bosni povremeno slaba kiša. Više kiše u Bosni se očekuje u noći na nedjelju.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između četiri i devet stepeni, na jugu BiH do 13. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša uglavnom prije podne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između četiri i osam stepeni, na jugu BiH do 11. Najviša dnevna temperatura uglavnom između sedam i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Prvog dana naredne sedmice u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između dva i šest stepeni, na jugu BiH do 10. Najviša dnevna temperatura uglavnom između osam i 14 stepeni, na jugu BiH do 17 stepeni, najavljeno je u prognozi Federalnog hidromeoerološkog zavoda.

Srpskainfo/prijedor24h