Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSD-a, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

“Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Mitrovdana.

Prema njegovim riječima, zbog toga postoji potreba za dodatnim angažnanom koalicije u kojoj su SNSD i DNS da bi spriječili političke stavove i mišljenje da je važnija i potrebnija BiH nego Republika Srpska s ciljem realizacije onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi.

“To je proces o kojem će se još dugo vremena voditi osnovna politička dinamika u BiH. DNS je to razumio i sa SNSD-om, SP-om i odskora sa drugim političkim partijama kao što su NDP i Ujedinjena Srpska pokazuje da je Srpska održiva i da je potrebno jedinstvo koje smo godinama njegovali kao preduslov bilo kakvog stava i angažmana”, naglasio je Dodik, koji je DNS-u, rukovodstvu i članovima te stranke poželio srećnu krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave DNS-a prisustvovalo je rukovodstvo te stranke, predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica, te predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i generalni sekretar SP-a Slobodan Protić.

ATV/prijedor24h