Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu (13.30 časova) gostuju u Gradišci kod Kozare u okviru 14. posljednjeg jesenjeg kola Prve lige Republike Srpske. U prvom meču dva kluba na Gradskom stadionu u Prijedoru domaćin je slavio ubjedljivu pobjedu (3:0), a ovaj meč će biti zanimljiv i zbog činjenice što je trener “rudara” u Prijedor došao s klupe Kozare, a u suprotnom smjeru je otišao Nedžad Žerić.

-Čeka nas posljednja utakmica u polusezoni, tačnije u ovom dijelu takmičenja. Biće to teška utakmica, za vikend će padati kiša, teren u Gradišci će biti težak. Znamo šta nam je cilj i želimo da osvojimo tri boda, odnosno nastavimo trku sa Krupom. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Kozare i to treba da pokažemo na terenu, ako odigramo kako smo igrali u posljednjih sedam dana, ako budemo na nivou tih igara, s pravom se nadamo osvajanju tri boda. Hoćemo srećni i spretni da se vratimo u Prijedor i spremno, u najboljem raspoloženju, dočekamo posljednju utakmicu jeseni u Kupu Republike Srpske protiv Radnika iz Bijeljine – rekao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedor.

On neće imati problema oko sastava tima jer nema povrijeđenih ni kažnjenih.

-Na slatkim mukama smo. Svi igrači imaju pravo nastupa, nemamo ni povreda ni kartona. Čeka nas izuzetno težak i kvalitetan protivnik, ali smatramo da smo u ovom trenutku u boljoj formi, tako da s pravom pretendujemo na pobjedu. Pokazali smo da se možemo nositi i sa ekipama iz najvišeg ranga takmičenja i koje se bore za izlazak u Evropu. Naš cilj je i dalje povratak u premijer ligu BiH – dodao je Janković.

Optimističan je i defanzivac Đoko Milović:

-Prezadovoljan sam u Rudar Prijedoru, klub je organizovan i dobro vođen i nadamo se da ćemo ostvariti svoje ambicije. Kozara je, uz nas i Krupu, najbolja ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske, što je šef rekao da smo kvalitetniji i da ćemo se kući vratiti sa tri boda, slažem se i vjerujem u to.

Ofanzivac Predrag Zekanović vjeruje u novu pobjedu svog tima:

-Šef Janković je sve dobro rekao i dotakao se Kozare, Dobro radimo i digli smo se protiv Borca. Igrači su za te utakmice, a ne za utakmice u Janji i Brčkom, ali se moramo prilagoditi i tim susretima. Samo razmišljamo o nova tri boda i pobjedi, da napravimo dobar uvod za Radnik.

prijedor24h