Mještani dijela Aerodromskog naselja u Prijedoru upozoravaju da ih godinama ugrožava otvoreni kanal u koji se slijevaju fekalije i voda od padavina.

Naime, riječ je o dijelu naselja koji se nalazi na uglu ulica Rudi Čajavec, koja vodi prema Aerodromu i Milančića Miljevića, koja vodi prema Dubičkoj cesti.

Mještanka Slađana Drinčić kaže da ovaj problem pokušava da riješi 14 godina.

-To je oko 30 metara otvorenog kanala gdje ima oko sedam domaćinstva. Kada smo mi doselili ovdje prije 14 godina rekli su nam da to mora da bude tako otvoreno. Sa druge strane, betonske cijevi su postavljene u dijelu kanala koji nije kraj naših kuća. Pored toga, pojedini mještani su spojili kanalizaciju da ide u taj kanal. Ne možemo da živimo od smrada, najgore je ljeti – priča Drinčićeva.

Foto:Privatna arhiva

Dodaje da se godinama obraća nadležnima u Gradskoj upravi za pomoć u rješavanju ovog problema.

– Ne znam više u koliko sam kancelarija bila, izlazili su i iz inspekcije i slikali ovaj kanal, ali uvijek dobijemo isti odgovor – da je puno zahtjeva, a malo novca – tvrdi ona. Ističe da je ovaj kanal najveća prijetnja za najmlađe.

-Djeca se ovdje igraju, a pored fekalija, u kanalu su često i štakori i zmije. Molimo nadležne da se postave betonske cijevi na ovih 30 metara pored naših kuća i da se zatrpa kanal – poručila je ona.

Foto:Privatna arhiva

Dodala je da mještani traže da se ukloni i bespravno izgrađena šupa pored ovog kanala.

-Ta šupa je bespravno izgrađena na javnoj površini. Niko je ne koristi i leglo je zmija i miševa – tvrdi ona.

Da li će ove molbe Prijedorčana biti ispunjene, na posljednjoj sjednici Skupštine grada Prijedora upitao je i šef Kluba odbornika PDP Prijedor, Dalibor Grabež.

-Nadamo se da će iz Grdaske uprave imati razumijevanja za ove građane. U svakom slučaju, pomoći ćemo im da u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice ovaj problem bude riješen. Jedna od mogućnosti je da gradska uprava odobri naftu za izvođača radova u onoj vrijednosti koliko koštaju radovi kako bi mještani sami mogli pokrenuti radove – izjavio je Grabež.

Srpskainfo