Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je za Srpskainfo u Inspektoratu Republike Srpske.

– Republička prosvjetna inspekcija obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu da li je izvršeno rješenje kojim je dat nalog da bude poništena diploma Osmana Mehmedagića i proglašena ništavom u “Službenom glasniku Republike Srpske”. Utvrđeno je da je Univerzitet postupio po rješenju inspektora – pojasnili su u Inspektoratu.

Uvidom u predočenu dokumentaciju je utvrđeno da je Senat Univerziteta za poslovne studije na vanrednoj sjednici 12. novembra donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića.

 

 

 

Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica “Službenog glasnika Republike Srpske” od 13. novembra 2019. godine za objavljivanje da je pomenuta diploma nevažeća.

Univerzitetu za poslovne studije je dat nalog da inspektoru poslije objavljivanja dostavi dokaz da je diploma poništena u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Podsjetimo, Srpskainfo je ranije ekskluzivno objavila informaciju da su utvrđene brojne nepravilonsti u diplomi od Osmice zbog čega je naređeno njeno poništenje.

Srpskainfo