Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa predstavnicima firme “Raundlajner” ugovor o prodaji građevinskog zemljišta površine 12.000 metara kvadratnih u krugu Industrijske zone “Celpak”.
Kompanija “Raundlajner” iz Forsta u njemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg obratila se Gradskoj upravi Prijedora pismom namjere u kojem je izrazila interes za izgradnju proizvodno-poslovnog kompleksa za proizvodnju plastičnih vreća.

Investitor planira izgraditi proizvodne i prateće objekte u roku od dvije do tri godine, a u prvoj fazi predviđena je izgradnja objekta površine 1.200 metara kvadratnih, od čega hiljadu proizvodnog prostora, a 200 administrativnog.

Predviđa se zapošljavanje do 25 radnika u jednoj smjeni u prvoj fazi, a u punom kapacitetu investitor planira zaposliti 200 radnika različitih profila.

Kompanija trenutno radi na dvije lokacije – u NJemačkoj, gdje joj je i sjedište, i u Češkoj, gdje u proizvodnji ima više od 200 radnika.

“Trendovi na tržištu opredijelili su ovu kompaniju da poslovnu strategiju preusmjeri prema BiH, konkretno Prijedoru, gdje bi realizovala planove i preselila veći dio proizvodnje”, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

Agencije/prijedorgrad/prijedor24h