U Domu HDZ u Mostaru danas će se sastati delegacije HDZ BiH i SNSD predvođene svojim predsjednicima Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom.

Sastanak Čovića i Dodika samo je jedan u nizu susreta lidera stranaka pobjednika izbora održanih prije 13 mjeseci, a sve u nadi formiranja vlasti.

Dodik je sinoć izjavio da će na sastanku u Mostaru sa predsjednikom HDZ BiH razgovarati o tome šta je to što sprečava afirmaciju srpskih i hrvatskih interesa, ali ne na štetu Bošnjaka. Prošlog četvrtka u Mostaru su se sastali Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a isti učesnici razgovarali su i juče u Sarajevu.

– Čini mi se da je i dalje klima koju gradimo ka povjerenju ili utopljavanju odnosa dosta dobra. Mislim da ćemo nastaviti u tom duhu i dalje – rekao je Čović poslije posljednjeg s Izetbegovićem.

Čović je dodao da su SDA i HDZ BiH dogovorili da se otpočne proces traženja rješenja vezanih za izmjene izbornog zakonodavstva i da se nada kako će već iduće sedmice biti ponuđeni određeni prijedlozi nakon čega će se u proces uključiti i druge stranke.

U najavi današnjeg sastanka Dodik je istakao kako kod formiranju vlasti i svih procesa koji su blokirani u našoj zemlji, da HDZ nije problem.

– Nisam čuo tog Bakira Izetbegovića jer odavno ne pratim šta on govori. Odavno znam da sve što kaže da to nije istina. Dakle, do njih je – naglasio je Dodik. Sastanak Čovića i Dodika planiran je u 11 sati, a po završetku lideri HDZ i SNSD upoznaće javnost sa zaključcima.

(Klix)