Ovde se muškarci i žene potpuno razlikuju

Istraživači su otkrili da su atraktivnije žene sklonije tome da imaju dužu ljubavnu vezu od čisto seksualne, dok su aktraktivniji muškarci sušta suprotnost.

Šta je razlog tome?

Atraktivne žene imaju više uspeha pri postavljanju pravila u ljubavnoj vezi, te su u tome dosta moćnije od muškaraca. Rezultati su čak pokazali da što je atraktivnija žena, imaće manje seksualnih partnera.

Inače, i pored toga što atraktivni muškarci za razliku od ovakvih žena imaju više seksa, studija je pronašla da i jedan i drugi pol bira partnere istog nivoa atraktivnosti i statusa.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

Iako svi znamo mnoge izuzetke, scenario prelepe žene koja je sa ne tako lepim, a bogatim momkom prema ovoj studiji nije prirodan način uparivanja.

Muškarci koji imaju lepe žene su češće na oprezu, na neki način skeniraju sve oko sebe kako bi konkurenciju uočili na vreme i oterali je od sebe. Žene koje su uverene da izgledaju bolje od svojih partnera priznale su da uživaju u pažnji koju im pružaju. Neke upravo zato radije biraju manje atraktivne muškarce, kažu kako to nema nikakve veze s njihovim materijalnim statusom.

Telegraf/prijedor24h