Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH

Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske, jer ukoliko bi taj prijedlog prošao on bi omogućio da u budućnosti neko drugi odlučuje u ime Republike Srpske u tom tijelu.

– Bez obzira na to koliko su dobili glasova, oni bi trebali da shvate da to ne može i ne treba tako. Pozivamo ih da sarađujemo na zaštiti interesa Republike Srpske bez obzira što imamo neslaganja unutar Srpske – rekao je Radmanović.

On je rekao da je SNSD predložio kandidate za članove parlamentarnih komisija zbog procjene da treba izvršavati zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i da je pokretanje izmjena poslovnika na štetu Srpske.

Dodao je da Savjet ministara treba formirati bezuslovno, kao što je SNSD radio od početka, ali su se iznenada pojavili neki nepotrebni uslovi koje niko nije trebao da postavi i zbog toga je došlo do zastoja u formiranju Savjeta ministara.