Prijedor će biti domaćin Druge balkanske izložbe sitnih životinja koja će biti održana od 22. do 24. novembra, najavio je predsjednik prijedorskog Udruženja “Golub” Mladen Goronjić.
Goronjić je naveo da je do sada prijavljeno oko 40 izlagača iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, NJemačke, Švajcarske i Slovačke, istakavši da katalog nije zaključen i da prijave još pristižu.

“Očekujemo kvalitetnije primjerke i lijepo druženje i pozivamo sve ljubitelje životinja da dođu i posjete izložbu”, poručio je Goronjić na konfernciji za novinare u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, do sada je prijavljeno gotovo 900 golubova, više od 400 primjeraka živine, oko 300 primjeraka ptica i više od 30 kunića.

On je naveo da će manifestacija imati izložbeni, takmičarski i edukativni karakter, a biće organizovane i tri specijalizovane izložbe.

“Vlasniku najljepšeg eksponata dodijelićemo zlatni prsten, dar našeg prijatelja iz NJemačke”, dodao je Goronjić.

On je rekao da će ovo biti 16. republička i jubilarna 40. međugradska izložba sitnih životinja.

“`Golub` ove godine obilježava jubilej postojanja. Priredićemo spektakl do sada neviđen u našem gradu”, rekao je Goronjić.

Udruženje “Golub” je domaćin i organizator manifestacije, grad Prijedor je generalni podrovitelj, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske je pokrovitelje.

Izložba će biti održana u Sportskoj dvorani “Mladost”, a cijena ulaznica za odrasle je dvije KM, a za djecu jednu KM.

Agencije/prijedor24h

Video: ELTA TV