Nakon objavljenih priča u medijima, među kojima je i prilog naše televizije o teškim uslovima u kojima živi porodica Zorić iz Donjih Agića kod Novog Grada humanost je prevladala. Organizatori akcije su uspjeli prikupiti dobar dio sredstava za gradnju kuće.

Na ovu humanu akciju organizatore su podstakli uslovi u kojima živi jedanaestogodišnji Dejan. Majka ga je ostavila prije četiri godine i sa sobom odvela Dejanovu mlađu sestru. Brigu o Dejanu preuzela je baka Stana.

– Akcija ide punim zamahom. Ostaje nam još humanitarni koncert za Deju koji treba da se održi u petak naveče. Većinu sredstava smo prikupili – kaže organizator akcije Milan Јovanić.

Baka Stana Zorić ističe da bi život sada trebao postati lakši.

– Da dijete nije gladno ni prljavo, da ide redovno u školu, što kažu da ide na karate. Јedina nam je želja da nam to što kuće naprave – napominje baka Stana.

Dejan Zorić je učenik petog razreda Osnovne škole “Branko Ćopić” u Donjim Agićima. Iako živi u teškim uslovima i do škole pješači 4,5 kilometra, to mu nije prepreka da bude dobar učenik i sportista. Kaže, jedva čeka dan kada će početi gradnja nove kuće.

– Počeli su ljudi da sakupljaju novac za izgradnju kuće u kojoj ću imati svoju sobu. Јoš da mi se vrati sestra i nema više želja – napominje Dejan Zorić.

Pored mnogih donatora u akciju humanosti uključiće se i opština Novi Grad kao i zaposleni u školi čiji je Dejan đak.

RTRS/prijedor24h