U naselju Vojvode Vlahović u Beogradu, muškarac za koga se sumnja da je naoružan, zatvorio se u stambenu zgradu odakle satima vrši teror nad cijelim komšilukom. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o policajcu B. S. (42).

Cijelo naselje je pod blokadom, a naoružani muškarac je odlučio da situaciju dodatno oteža kada je izašao na terasu, preskočio na narednu i počeo da prijeti svim okupljenima. Već nakon prvih prijetnji novinarima kojima je vikao da će ih “sve pobiti”, policija je udaljila medijske ekipe na sigurno.

Kod zgrade su ostali samo pripadnici policije. Ipak, muškarac je onda odlučio da ponovo istupi na terasu samo da bi uputio niz novih prijetnji, ali i da baci opasač koji je imao, usljed čega su policajci uspostavili nove bezbjednosne mjere.

Komšije su za sve to vrijeme situaciju pratile iz svojih stanova bez ikakve naznake kako će se dramatična situacija okončati.

Ipak, B.S. je tada umjesto prijetnji na terasi pušio cigarete i sunčao se dok su se policijske ekipe trudile da održe komunikaciju da bi se nemila sitiacija što prije okončala.

U posljednjem izlasku na terasu tamo se zadržao pola sata, a tokom boravka je i razgovarao telefonom za šta se pretpostavlja da je bio na vezi sa pregovarackim timom MUP. Nakon što je proveo neko vrijeme na terasi, B. S. je ponovo ušao u kuću. Nazvanično, uočeno je da B. S. i dalje ima pištolj.

Prema nezvaničnim informacijama, razgovor sa pregovaračkim timom napreduje, muškarac se smiruje, a oni ga savjetuju da svaki problem može da se riješi na mnogo lakše načine.

Naime, kako su komšije ispričale drama je počela jutros, kada je njegova supruga bosa istrčala iz stana i vrištala. Nakon toga, hitnim službama su počeli da pristižu pozivi zabrinutih građana i na lice mjesta su brzo izašle mnogobrojne policijske ekipe, kao i Hitna pomoć i vatrogasci.

Kada je počela drama u zvezdarskom naselju na teren je odmah poslat i pregovarački tim MUP Srbije kako bi stupio u kontakt sa naoružanim čovjekom, a na parkingu ispred stambenog objekta primjećena je i specijalna policijska jedinica.

Ekipa Blica razgovarala je sa komšijama koje su bezrazložno postale taoci naoružanog muškarca, ali uspjela da uhvati i hrabar potez jednog susjeda koji je izašao na svoju terasu i parčetom papira pokušao da policiji pošalje poruku i pomogne.

Blic.rs