Milošu Ećimu, sinu bivšeg zamjenika načelnika Centra državne bezbjednosti Republike Srpske Ljubana Ećima, određen je jednomjesečni pritvor zbog toga što je pretukao dvojicu muškaraca u banjalučkom restoranu „Stara Ada“.

Obračun se desio u noći između petka i subote, a pritvor mu je odredio Osnovni sud Banjaluka.

Ećim je već dugo poznat banjalučkoj policiji po nasilničkom ponašanju i tučama, a  iza sebe ima i pravosnažnih presuda.

Izvor blizak istrazi ispričao nam je da Ećim ostao iza rešetaka zbog sumnje da je pretukao Darka Bilića (38) i Igora Čegara (31) iz Banjaluke.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su, ne navodeći imena oštećenih, da je do sukoba došlo u noći između petka i subote oko tri sata iza ponoći.

– Ećim se nalazio u društvu još četiri osobe, te je on nakon verbalnog sukoba nanio teške povrede Čegaru, te tjelesnu povredu Biliću. Čegar je zbog zadobijenih povreda smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci – pojasnili su u Tužilaštvu.

Naš izvor je rekao da je do obračuna u ovom poznatom banjalučkom restoranu došlo tokom koncerta poznatog pjevača Dženana Lončarevića.

– U petak uveče lokal je bio pun, a među gostima je bilo mnogo poznatih banjalučkih funkcionera i političara. Pred sam kraj radnog vremena došlo je do žestoke svađe između Ećima i njegove ekipe s jedne, te Čegara i Bilića s druge strane – istakao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, oni su se kratko svađali, a najveći sukob je bio između Bilića i Ećima. Zatim je došlo i do naguravanja između njih.

– Sve je to trajalo kratko, a ubrzo su počele da „lete šake“ na sve strane. U tom trenutku je nastao haos, tu je tukao ko je koga stigao. Čula se lomljavina flaša i čaša, pucali su stolovi i stolice – kaže naš sagovornik.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

On ističe da je moguće da su dva mladića povrijeđena nakon što ih je neko udario flašom ili čašom.

– U ovoj tuči najdeblji kraj je izvukao Čegar. On je zadobio rasjekotinu dužine oko 10 centimetara iznad obrve, te frakturu čeone kosti. Zbog ovih povreda zadržan je na liječenju u UKC Republike Srpske. Njegov prijatelj Bilić je takođe prošao s više lakših povreda, a zadobio je i posjekotinu dužine oko pet centimtera ispod oka – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Sa Ećimom su u društvu bili Bojan L, Bojan B, Nemanja Z. i Nebojša K, svi iz Banjaluke.

Naš izvor otkriva da ovo nije prvi put ove godine da policija privodi Ećima upravo zbog tuče.

On je uhapšen i sredinom marta, kada je zajedno s društvom pretukao mladiće u jednom kafiću u centru Banjaluke.

Sa Ećimom u društvu su bili i neki od prijatelja, kao i ovaj put kad se tukao u „Staroj Adi“.

Osim toga, osuđen je na novčanu kaznu od 800 maraka zbog učestvovanju u tuči, do koje je došlo na parkingu ispred hotela „San“ u Laktašima.

S njim je tada u tuči učestvovao i njegov kum Veljko Ražnjatović. Obojica su osuđeni na isti kaznu, nakon što su priznali krivicu.

Izvještaj i protiv Miloševih prijatelja

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su preduzeli niz mjera, te identifikovali i uhapsili i ostale osobe koje su učestvovale u tuči.

– Radi se o osobama B.L, B.B, N.Z. i N.P, a protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela “učestvovanje u tuči” – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Srpskainfo