Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH Vojin Mitrović izjavio je Srni da je nečuvena reakcija ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića upućena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, te da je očigledno da je pogođen gubitkom ministarske pozicije u potpunosti izgubio kompas.

– Mektić se ponaša kao nervozni poštar jer mu je izmakla ministarska fotelja, ali to ne znači da može da napada ljude oko sebe posebno zvaničnika jedne države i to još predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – istakao je Mitrović.

On je naglasio da je sramno da jedan Srbin, a pri tom i ministar napada predsjednika Srbije.

– Ovo nije prvi put da on upućuje ovakve poruke sa društvenih mreža. Svjedoci smo da je napadao ne samo predsjednika Vučića, već i SPC i Njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja i sveštenstvo. Dragan Mektić ni kao ličnost ni kao, na sreću, sada već bivši ministar ne zaslužuje nikakav komentar, jer o njemu sve govore sramna i skandalozna pisanija po društevnim mrežama – rekao je Mitrović.

Mektić je sinoć na svom Tviter nalogu objavio vulgarnu poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Nakon što je Vučić čestitao srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku na postignutom dogovoru u vezi sa imenovanjem predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mektić je uputio neprimjerene poruke predsjedniku Srbije.

Mektić je, između ostalog, poručio predsjedniku Srbije – “idi liječi se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe”.

SRNA/RTRS