Potpuno je jasno da bijeljinska BN televizija, koja godinama zagađuje medijski prostor svojim neprofesionalnim radom i širenjem dezinformacija i neistina na šta je javnost navikla, s pravom nosi naziv “fabrika laži”, piše portal Infosrpska.

– Načinom na koji ova televizija posljednja dva dana učestvuje u kampanji protiv aktuelne vlasti, ali i same Republike Srpske, gdje je u potpunosti izgubljena mjera, jer se to čini bezočno, često bez argumenata, ubacivanjem senzacionalnih naslova koje nigdje ne možete naći u tekstovima, sa izgubljenom mjerom u svom tračerskom pohodu, sa informacijama koje nas najčešće udaljavaju od same stvarnosti, sa ambicijama da budu vrhunski i jedini prosuditelji i ocjenjivači, predstavlja sumrak javnosti i javno izgovorene riječi – ističe se u tekstu.

Isti izvor navodi da “bez imalo profesionalne odgovornosti, ova “fabrika laži” već danima pokušava da ubijedi javnost da je srpski član Predsjedništva BiH pristao na članstvo BiH u NATO”.

S tim ciljem, dodaje se u tekstu, “doveli su i nadrianalitičara Darka Trifunovića iz Beograda da na sebi svojstven način on “pojasni” srpskoj javnosti na šta je Dodik pristao”.

– Ovaj megafon mrzitelja Milorada Dodika i vlasti u Republici Srpskoj beskrupulozno mijenja i saopštenja zvaničnih instititucija, a koliko daleko su spremni da idu pokazuje i današnja informacija iz Konzulata Mađarske u kojem je jasno navedeno da je “Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske pozdravilo postignuti sporazum između članova Predsjedništva BiH što je bio važan korak naprijed u smjeru uspostavljanja vlasti u BiH”, kao i da postizanje tog sporazuma znači “nastavak partnerstva” između BiH i NATO saveza – piše u tekstu.

Naravno, da to ništa nije značilo takozvanim novinarima ove kvazi televizije da u naslovu vijesti napišu “Orban čestitao BiH put ka NATO savezu”. Nije li to sumrak javnosti i javno plasirane vijesti”, naglašava se u tekstu.

Sveosrpskoj