Grad Prijedor od danas je domaćin Druge balkanske izložbe sitnih životinja koja je okupila više od stotinu izlagača iz desetak zemalja sa više od 2.000 eksponata.
Predsjednik prijedorskog Udruženja “Golub” Mladen Goronjić rekao je da će izložba zvanično biti otvorena sutra u 12.00 časova, a da danas od 16.00 časova počinje takmičarski dio.

“Naš gost danas je sudija iz Mađarske koji će suditi patuljste kokinkine, najpopularniju vrstu koka u svijetu, pa i kod nas, a osim ove, biće održane još dvije specijalne izložbe: komaromskog goluba i sisačkog prevrtača, dok će vlasnik najljepšeg eksponata zložbe dobiti zlatni prsten”, naveo je Goronjić.

Ujedno je ovo 16. republička i jubilarna 40. međugradska izložba sitnih životinja s obzirom na to da “Golub” ove godine obilježava jubilej četiri decenije postojanja, a događaj će uveličati izlagači iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, NJemačke, Švajcarske i Slovačke.

Udruženje “Golub” iz Prijedora je domaćin i organizator manifestacije, Grad Prijedor generalni pokrovitelj, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske pokrovitelje, a izložba se održava u Sportskoj dvorani “Mladost” Prijedor.

Izložba će sutra i u subotu, 23. novembra, biti otvorena od 9.00 do 20.00 časova, a u nedjelju, posljednjeg dana izložbe, od 9.00 do 13.00 časova.

Cijena ulaznica je tri KM za odrasle i jedna KM za djecu, a učenici nižih razreda osnovnih škola posjetiće izložbu organizovano sa svojim učiteljima.

Agencije/prijedor24h