Jedna brojka čini dobrobit za njih

Seks dobro utiče na muško zdravlje, a redovna ejakulacija mogla bi da smanji rizik od raka prostate, pokazala je studija sprovedena na Univerzitetu u Bostonu.

U periodu od 18 godina studija je proučavala kako učestalost ejakulacije utiče na rizik od raka prostate, pa se pokazalo da što češće muškarac ejakulira to će imati manji rizik da oboli od ove vrste raka.

Utvrđeno je da muškarci u dobi od 20 do 29 godina koji su ejakulirali 21 ili više puta mesečno imaju za 19 odsto niži rizik od dobijanja raka prostate, od onih koji ejakuliraju u proseku četiri do sedam puta mesečno.

Dobrobit je bila još veća kod starijih muškaraca. Oni koji su u dobi između 40 I 49 godina ejakulirali barem 21 put imali manji rizik od obolevanja od raka prostate za 22 odsto!

Potrebno je još istraživanja na ovu temu kako bi se utvrdila tačna veza između ejakulacije i zdravlja prostate, ali moglo bi biti da češće čišćenje prostate – ejakulacijom može smanjiti šansu da se u njoj razvijaju infekcije koje mogu izazvati tumor.

Za zdravlje prostate nije važno da li muškarci doživljavaju orgazam sami ili sa partnerkom.

Telegraf/prijedor24h