Centar za socijalni rad Prijedor planira uvođenje e-dokumenta, elektronskog sistema komunikacije koji će olakšati procedure i korisnicima i službenicima ovog centra, najavio je vršilac dužnosti direktora tog centra Branislav Vujasin.

– Korisnici će zahtjeve moći slati elektronskom poštom, a oni koji to nisu u mogućnosti, popunjavaće ih ovdje uz pomoć službenika. Za prelazak na ovaj sistem potreban nam je novac za nabavku softvera, te obuka za naše službenike – rekao je Vujasin.

On je naglasio da bi se na taj način znatno smanjio broj ličnih dolazaka korisnika u Centar, rasteretila bi se pisarnica, bio bi kraj nošenju predmeta od službe do službe unutar Centra, kao i odlaganju njihovom ili traženju starih predmeta u arhivi u podrumu, a i svi predmeti bili bi lako dostupni na svakom računaru unutar Centra.

– Osim jednostavnije, brže i lakše komunikacije, za svaki predmet u svakom trenutku znalo bi se u kojoj je fazi, a svi koji su riješeni bili bi skenirani i na taj način arhivirani, te takođe lako i brzo dostupni – istakao je Vujasin.

Centar za socijalni rad Prijedor tokom 2018. zabilježio je 18.196 obraćanja korisnika po raznim osnovama, a ovaj broj iz godine u godinu povećava se po više stotina.

SRNA/Srpskainfo