Adaptacija novog prostora Visoke medicinske škole u Prijedoru je pri kraju.

Studenti ove obrazovne ustanove sljedeći semestar dočekaće u novim učionicama.

Grad Prijedor za ove namjene izdvojio je 100 hiljada maraka.

Staru dotrajalu montažnu zgradu zamijeniće novim kabinetima i učionicama koji se nalaze na trećem spratu Elektrotehničke prijedorske škole.

Za studente, kako kažu, ovo je veliki korak ka boljim uslovima obrazovanja.

– Smatram da će sve biti mnogo kvalitetnije. Ipak su to veće, nove prostorije, i biće puno većih mogućnosti – ističe student Branislav Ćibić.

– Od velikog je značaja da pređemo u nove prostorije jer ovdje je ipak mali prostor. Vjerovatno bismo imali većih mogućnosti, kako praktičnu, tako i za teorijsku nastavu – dodaje Tamara Veselić.

U adaptirani novi prostor koji je za 200 kvadratnih metara veći nego trenutni, biće smješteni kabineti i učionice koje će pohađati studenti smjerova zdravstvena njega, fizioterapija, radna terapija, sanitarno inženjerstvo, medicinsko-laboratorijsko inženjerstvo.

– U septembru smo dobili i novu opremu za kabinet zdravstvene njege preko fondacije Fami, u okviru projekta jačanja sestrinstva u BiH. Tu je mnogo novih modela lutaka koje se koriste u predkliničkoj praksi – kaže Tamara Popović, profesor i direktor Visoke medicinske škole Prijedor.

Studenti Visoke medicinske škole praksu obavljaju u brojnim zdravstvenim ustanovama. To su, dodaje Popovićeva, Dom zdravlja Prijedor, Zavod Dr Miroslav Zotović…

Visoku medicinsku školu u Prijedoru pohaća 600 studenata.

RTRS