Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su danas Nacrt budžeta Grada za 2020. godinu u iznosu od 44.378.587 KM.
Za nacrt je glasalo 28 odbornika, a jedan je bio uzdržan.

Načelnik Odjeljenja za finansije grada Prijedora Biljana Malbašić rekla je da će odjeljenje nastojati da uz sve konkretne amandmane, za koje očekuje da ove godine stignu na vrijeme, doći do najoptimalnijeg i najkvalitetnijeg budžeta za iduću godinu.

Ona je navela da je jedna primjedba Ministarstva finansija Republike Srpske bila čisto tehničke prirode – preknjižavanje sa grantova na transfere, da je druga značajnija primjedba bila da je prevelik iznos planiran za Centar za socijalni rad, treća da se smanje izdaci za plate u javnom sektoru i četvrta da se ukine novoformirana stavka za Forum za bezbjednost zajednice.

“Mi smo bili rukovođeni najavama Vlade o povećanju plata za javni sektor, ali je Ministarstvo zahtijevalo da to vratimo na početni nivo i mi ćemo to i izvršiti”, rekla je Malbašićeva novinarima u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je odbornike da se aktivno uključe u donošenje budžeta da bi se dobio što bolji dokument u skladu sa ograničenjima koje nalaže Ministarstvo finansija i sa najbolje izbalansiranim stavkama.

Prema njegovim riječima, zahtjevi koji su do sada došli Odjeljenju za finansije za izradu budžeta za 2020. godinu veći su za devet miliona KM od okvira koji se nalazi u nacrtu.

Agencije/prijedor24h