Da ministar inostranih poslova BiH u tehničkom mandatu Igor Crnadak nesebično koristi tehnički mandat da zaposli što je moguće više članove njegove, PDP partije, dok je još u fotelji ministra, govori nam još jedan , najnoviji  dokument, odnosno spisak kandidata, koji su položili pismeni ispit , za prijem tri nova zaposlenike u radni odnos Ministarstva inostranih poslova BiH.

Kao što se vidi na listi onih koji su prošli pismeni dio a danas (26.novembar) izašli na usmeni, nalazi se i Milan Madžgalj, inače PDP-ov odbornik na Palama i u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

Nije teško pretpostaviti da je za Madžgalja usmeni bio samo prolazna stanica ka već obezbjeđenom mjestu u Ministarstvu inostranih poslova, pošto nemamo još rezultate koja tri lica su prošla.

Kako naši izvori iz ministarstva prenose, do sada je, ugrubo rečeno u ministarstvo primljeno ukupno 27 PDP-ovih članova, a od toga 17 lica u tehničkom mandatu.

Na sve ovo treba dodati osam članova kabineta ministra, šefa kabineta, pet savjetnika, sekretarica, vozač.

Ovi sa dodatnog spiska, kako ih u MIP-u nazivaju “Crnatkova poslednja linija odbrane” kako saznajemo, zaduženi su da tri dana pred predaju mandata, kada bude formiran novi Savjet ministara BiH, sklone svu dokumentaciju koja može da kompromituje ministra Crnatka i njegov (ne)rad, srede njegove basnoslovne troškove za njegova beskorisna putovanja po cijelom svijetu i unište tragove bilo kakve nezakonitosti koje je ite kako bilo s obzirom da je sindikat Ministarstva inostranih poslova BiH nedavno pozvao i SIPU da “pretrese” ministarstvo zbog niza nezakonitosti.

Izvor: Infosrpska