Skupština grada Prijedora razmatraće danas inicijativu o osnivanju opštine Omarska.
Odbornik SDA Mesud Trnjanin zatražio je da se ova tačka povuče s dnevnog reda jer teritorijalno razgraničenje ponuđeno u inicijativi nije, prema njegovim riječima, u skladu sa zakonskim propisima o teritorijalnoj organizaciji.

NJegov prijedlog za povlačenje ove tačke podržale su njegove stranačke kolege, te odbornici DNS-a, SDP-a i DF-a, dva od pet odbornika SDS-a bili su uzdržani, a protiv povlačenja glasali su odbornici SNSD-a, tri od pet odbornika SDS-a, PDP i pet samostalnih odbornika.

Na dnevni red je, osim ove tačke i nacrta budžeta grada za 2020. godinu, uvrštena i inicijativa odbornika DF-a Mirsada Duratovića da se smijeni Milenko Radivojac sa mjesta predsjednika Komisije za imenovanje ulica i trgova.

“Osnovni razlog je da je ova komisija 21 mjesec nakon okončanja javnog poziva za dostavljanje prijedloga za imena neimenovanih ulica imala samo jednu sjednicu, da na toj sjednici članovi nisu dobili materijal i da do sada posao nije urađen”, rekao je Duratović.

Za dnevni red sa ove tri tačke i redovnu tačku aktuelni čas glasalo je 26 odbornika, a odbornici SDA i SDP-a BiH bili su protiv. Sjednici prisustvuje 30 odbornika.

Agencije/prijedor24h