Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik večeras je u Prijedoru izjavio da bi naredne godine u Republici Srpskoj trebalo da bude više od milijardu maraka raznih investicija te da je povećanje plata prioritet u budućem radu.

– Politika SNSD je zajedno sa koalicionim partnerima obezbijediti u RS u idućoj godini preko milijardu maraka različitih investicija, taj spisak svih pojedinačnih investicija će biti veoma brzo sačinjen. Drago mi je da se ovdje na ulazu u Prijedor pravi kružni tok koji je investicija Republike Srpske – rekao je Dodik.

Naveo je da se ono što je usvojeno na sjednici Glavnog odbora ove partije, već nalazi u procedurama Vlade RS i NS RS.

– Vidjeli ste raspravu o povećanju plata, izmjene zakonskih propisa, moram reći da smo to inicirali prije mjesec i po dana na našim stranačkim organima i ocijenili da je politika povećanja plata najvažnija stvar kojom ćemo se baviti u narednom periodu – poručio je Dodik.

Dodao je da je njegovo prisustvo sjednici Gradskog odbora SNSD u Prijedoru dogovoreno ranije u okviru planiranih operativnih aktivnosti da rukovodstvo partije obiđe sve opštinske organizacije.

– Razgovaramo o onome što smo učinili u prošlosti i što planiramo da uradimo, naša odgovornost je najveća u Republici Srpskoj, mi od te odgovornosti ne bježimo i u mnogim lokalnim zajednicama vodimo dominantnu politiku – izjavio je on.

Naveo je da je Prijedor specifična i veoma važna sredina za SNSD.

– Imajući u vidu da je naš koalicioni partner dugo godina u formi gradonačelnika ovdje imao vlast. SNSD želi od svake organizacije da ona bude odgovorna za svoju sredinu, ja sam ovdje došao da slušamo njih i da kreiramo zajedničke politike koje bi mogli da provodimo u narednom periodu. Vjerujem da sve treba da učinimo na dobrobit ovog grada, ovaj grad je jedan od strateški najvažnijih gradova u RS i mi želimo da se ovdje osjeti sva dobra politika koju smo mi i naši koalicioni partneri vodili u prošlosti i koju ćemo voditi i u budućnosti – poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto ova partija iz grada na Sani nikada nije imala ministar u Vladi RS ni u Savjetu ministara BiH, Dodik je poručio da Prijedor ima mlade kadrove čije vrijeme tek dolazi.

– Dolazi smjena generacija i u samom SNSD. Sada smo u poziciji da razgovaramo o popuni određenih mjesta u Savjetu ministara. Prijedor je jedan od onih koji ćemo uzeti u razmatranje, ali ne želim ništa da prejudicaram, moramo da sjednemo sa gospodinom Tegeltijom, postoje i koalicioni partneri, to neće biti nimalo jednostavno, ali učinićemo sve da Prijedor bude vidljiv – naveo je Dodik.

Dodao je da to što niko nije ministar iz Prijedora ne znači da zaobilaze ovaj grad.

– Ja sam uvjeren da će u narednom periodu biti jasno da će neko iz Prijedora biti na nekoj od važnih pozicija u samoj RS – izjavio je Dodik.

Naveo je da je prije Prijedora posjetio Nevesinje gdje se uvjerio u štete na terenu koje je uzrokovao zemljotres.

– Idem iz Nevesinja. Juče je tamo u nekoliko navrata bio zemljotres, ima određenih oštećenja, Vlada, odnosno Republika Srpska interventno pomaže sa 100.000 KM, vidjećemo procjenu šteta. Vidio sam na jednoj školi da su zaista oštećeni zidovi, plafoni i tu ćemo morati raditi kompletnu rekonstrukciju – izjavio je Dodik.

 

Srpskainfo