Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da prijedorska organizacija SNSD-a ima mlade kadrove čije vrijeme tek dolazi, te da dolazi smjena generacija i u samom SNSD-u.

– Sada smo u poziciji da razgovaramo o popuni određenih mjesta u Savjetu ministara. Prijedor je jedna od organizacija koje ćemo uzeti u razmatranje, ali ne bih želio ništa da prejudiciram. Svakako moramo da sjednemo sa /imenovanim predsjedavajućim Zoranom/ Tegeltijom – rekao je Dodik novinarima u Prijedoru gdje je prisustvovao sjednici Gradskog odbora SNSD-a.

On je naveo da postoje koalicioni partneri i da formiranje Savjeta ministara neće biti nimalo jednostavno.

– Učinićemo sve da Prijedor bude vidljiv. To što niko nije ministar, ne znači da smo zaobišli ili da zaobilazimo Prijedor. Uvjeren sam da će u narednom periodu biti veoma jasno da će neko od kadrova iz Prijedora biti na veoma važnim pozicijama u Republici Srpskoj – istakao je Dodik.

On je naglasio da je Prijedor specifična i veoma važna sredina za SNSD, da je to jedan od strateški najvažnijih gradova u Republici Srpskoj i da SNSD želi da se ovdje osjeti sva dobra politika koju je vodio sa svojim koalicionim partnerima u prošlosti i koju će tek voditi u budućnosti.

– Imajući u vidu da je naš koalicioni partner ovdje dugo godina u formi gradonačelnika imao vlast, ovdašnji SNSD je upravo ono što želimo od svake organizacije da učinimo – da bude odgovorna za svoju sredinu i ovdje sam došao da slušam njih i da kreiramo zajedničke politike koje bismo mogli sprovoditi u narednom periodu na dobrobit ovog grada – rekao je Dodik.

On je ocijenio da je odgovornost SNSD-a najveća u Republici Srpskoj, da SNSD od te odgovornosti ne bježi i da u mnogim lokalnim zajednicama vodi dominantnu politiku.

– Svakako, politike koje smo usvojili na Glavnom odboru prije nekoliko mjeseci već se efektuiraju u raznim procedurama kao što su procedure Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske – ocijenio je Dodik, podsjećajući na inicijativu o povećanju plata kao najvažniju stvar kojom će se SNSD baviti u narednom vremenu.

Prema njegovim riječima, SNSD-ova politika zajedno sa koalicionim partnerima obezbijediće Republici Srpskoj u idućoj godini više od milijardu KM različitih investicija, a spisak svih pojedinačnih investicija će biti veoma brzo sačinjen.

SRNA/RTRS