Filijala PIO Prijedor, u organizacionom i kadrovskom smislu, ostvarenim rezultatima tokom ove godine, te kvalitetu pruženih usluga najbolja je filijala Fonda PIO RS. To je ocjena menadžmenta ovog fonda, nakon ankete u svih šest filijala o nivou zadovoljstva korisnika.

Korisnici i osiguranici Fonda PIO naveli su da imaju povjerenje u rad zaposlenih Fonda, a taj procenat kreće se od 86,6 odsto u Filijali Banjaluka, do 100 odsto u Prijedoru i Trebinju. 

-Već nekoliko godina naša filijala je na samom vrtui po ocjeni zadovoljstva korisnika, što je, po nama, jedan od najbitnijih pokazatelja kako radimo. Fond PIO je, u zadnjih nekoliko godina, zahvaljujući direktoru Mladenu Miliću, napravio veliki iskorak. Od jednog sporog sistema, mi smo dostigli nivo da naši korisnici više ne čekaju dugo na rješenja o penziji, nemamo zaostataka, kao ni neriješenih zahtjeva – rekao je Dražen Vrhovac, rukovodilac Filijale PIO Prijedor.

On je istakao da je ovo priznanje nagrada za posvećenost poslu svih zaposlenih u prtjedorskoj filijali, što su prepoznali i sami korisnici.

– Najviše nam znače pohvale koje dolaze od naših korisnika. To nam pokazuje kako nas oni vide. Mogu samo da kažem da sam ponosan na sve zaposlene u prijedorskoj Fmjali. Uspjeli smo da, osim poslovnih rezultata, stvorimo pozitivnu klimu međuljudskih odnosa, to je za mene bio cilj i drago mi je da sam u tome uspio. Moje kolege su shvatile šta želim i očekujem od njih – istakao je Vrhovac.

Dodao je da je korisnicima u svakoj filijali unutar sistema Fonda u šalter-sali dostupna pravna pomoć.

– To je diplomirani pravnik sa određenim iskustvom koji svakom licu može pružiti sve potrebne informacije. Stalno apelujemo i pozivamo korisnike koji se spremaju da ostvare pravo na penziju da dođu u našu poslovnicu, provjere radni staž, kao i uplate po radnom stažu, te da dobiju određene savjete po tom pitanju – rekao je Vrhovac.

Fond PIO jedan je od najefikasnijih organa u Republici Srpskoj, što pokazuju i relevantne kontrolne institucije, kao što je Glavna služba za reviziju, koja je u posljednje tri godine pozitivno ocijenila rad ovog fonda.

M. Šodić/Kozarski