Ovaj dvodnevni događaj organizuje Grad Prijedor zajedno sa Područnom privrednom komorom Banja Luka, kancelarijom u Prijedoru i Agencijom “PREDA-PD”, uz podršku UNDP-a, Švajcarske agencije za razvoj i saradnju SDC i MEG projekta. Partneri su “Kolektor” i opština Idrija iz Slovenije.

U čast gostiju koji su već stigli u Prijedor, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je priredio prigodan prijem dobrodošlice u prostoru Muzeja Kozare.

” Svi mi na neki način imamo svoje misije, svoja lična i kolektivna promišljanja koja inkorporiramo u stvarnost u kojoj živimo težeći nekoj budućnosti koja bi trebala donijeti više dobra i nama i našim građanima”, istakao je gradonačelnik Đaković obraćajući se gostima na večerašnjem prijemu.

On je dodao da je namjera da se građanima , koji teže da odu u neke bogatije i uređenije zemlje, ponudi alternativa, da se prije svega razvojem privrednih aktivnosti kroz nove tehnološke procese , sustignu te sredine gdje oni teže da odu, da se zaustavi taj trend odlaska i da građani, pogotovo mlađe generacije, ostanu ovdje.

“Većina naše generacije je donijela odluke da ostane ovdje i mi želimo da mladim generacijama ponudimo nešto novo za šta nam je potrebno puno razumijevanja , dosta nove tehnologije i da svijet koji je ispred nas, koji je dosta savremeniji bar sustignemo i da ponudimo alternative našim mladima”, istakao je Đaković.

On je dodao da vjeruje da postoji želja i spremnost svih koji će se okupiti naredna dva dana u Prijedoru da ponude nešto od svojih planova, nada, stremljenja.

” Vjerujem da ćemo svi nešto novo naučiti, porazmisliti, a grad Prijedor je u vrijeme pripreme za novu Strategiju razvoja i nastojaćemo da sve što pametno čujemo, kao prijatelji , to inkorporiramo u elemente strategije kojoj težimo.Vjerujem da će prenošenje novih znanja, novih spoznaja i razmišljanja korisno biti svim učesnicima ovog događaja u našem gradu”, zaključio je Đaković.

Izvor:prijedorgrad