U Prijedoru je otvorena dvodnevna investiciona konferencija “Prijedor invest 2019: Transformacija”

Organizatori ove konferencije su Grad Prijedor, Područna privredna komora Banjaluka i Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA.

Učesnici prve investicione konferencije su predstavnici loklanih zajednica, ambasadori, predstavnici vlada ali i privrednici.

Koncept dvodnevne konferencije predstavljen je kroz tri paralelna segmenta – konferencijski, izložbeni dio i susrete zainteresovanih učesnika.

– Ovdje je cilj da međusobno razmjenimo iskustva u ovim procesima, a moram priznati, bez obzira koliko neki sistem ili grupacija znala, dobro je čuti i druga mišljenja jer se uvijek može saznati nova ideja i novi model kako se dalje razvijati – rekao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Goran Račić, predsjednik područne Privredne komore Banjaluka istakao je da konferencija u Prijedoru dobro organizovana, te da je ove godine dobila međunarodni karakter sa mnogo kompanija iz regiona i EU. Kako je istakao, to je dobar model kako konferencija treba da se razvija u narednom periodu.

Partneri investicione konferencije su i opština Idrija iz Slovenije i grupacija Kolektor, a podrška je stigla i od Vlade Švajcarske, MEG projekta i UNDP-a.

RTRS