U teškoj saobraćajnoj nesreći u petak oko 16 sati na cesti u Batrini, zapadno do Slavonskog Broda, a u kojoj su učestvovali Polo i traktor, poginuo je 58-godišnji vozač traktora. Na mjesto događaja izašli su policajci Policijske postaje Nova Gradiška i Hitna pomoć, te vatrogasci.

Do nesreće je došlo, kako neslužbeno saznajemo, kada je vozač automobila iz Dragovaca pod još neutvrđenim okolnostima velikom brzinom prednjim dijelom udario u stražnji dio traktora, a kojim je ispred njega u istom smjeru vozio 58-godišnjak iz Nove Kapele.

FOTO: Ivica Galović/PIXELL
FOTO: Ivica Galović/PIXELL

Od siline udara traktor je sletio u desni odvodni kanal, a vozač traktora na mjestu je preminuo od zadobijenih povreda, dok se Polo zadržao na cesti.

FOTO: Ivica Galović/PIXELL
FOTO: Ivica Galović/PIXELL

Kako saznajemo, 58-godišnjak je vozio traktor kući s generalnog popravka u susjednom mjestu. Iako je bio još dan traktor je, kažu okupljeni, imao upaljena sva svjetla i stoga ostaje nejasno zašto je došlo do sudara. Na mjestu nesreće muk, tuga i nevjerica, sin i brat poginulog 58-godišnjaka od šoka nisu mogli ništa reći, bili su više nego potreseni tragičnim događajem.

(24sata.hr)