Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović u suzama je poručio da mu mnogo znači podrška doktora u borbi protiv bolesti, kao i da mu je karakter pomogao da bude snažan u teškim trenucima.

Proslavljeni srpski fudbaler, koji se prvi put oglasio javnosti nakon 13. jula kada je otkrio da boluje od leukemije, u izlaganju istakao je da mu nije lako zbog previše emocija.

– Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu gdje sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Insitutu. svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prolazila kroz taj strašan period. Hvala ljekarima Sant Orsole na svemu što su učinili, vjerujemo da je imao savršenu negu i brigu. Gdje god ova sezona otišla, ujedinili smo se i to je ono što je suština fudbala – rekao je Siniša na početku, poimenice zahvalio doktorima, pa zaplakao.

– Izvinite, emocije su me obuzele. Izvinite što plačem – rekao je veliki borac.

Želio je da objasni kako se odvija sitaucija u ovom momentu.

– Hvala doktorima, niko od njih ne zna bolje kako je suočiti se sa ovakvom borbom protiv teške bolesti. Hvala im iz dubine srca. Bez njih nikad ne bih prevazišao ovaj put, zato se oporavljam. Hvala svima, naročito jer ste poštovali moju situaciju. Još jedan test solidarnosti u posljednja četiri momenta. Posljednji put pričao sam 13. juna kada sam saopštio da sam bolestan. Sada hoću da objasnim kakva je trenutna situacija.

Nakon toga je dodao da su mu mnogi pomogli, a on je izabrao baš zanimljiv način da ih oslovi.

– Pronašao sam neke anđele čuvare, koji su mi psihološki pomogli. Oni su najznačajniji, bez njih ne bih uspio. Biću vječno zahvalan. Žao mi je samo što ne mogu sve da ih imenujem.

Conferenza stampa S. Mihajlovic

Posted by Bologna Fc 1909 on Petak, 29. Novembar 2019.

Izvor: Blic