U BiH danas će jutro biti kišovito, a na planinama će padati snijeg.

Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura z uglavnom između pet i 10, na jugu BiH do 15 stepeni.

Sunčno prije podne očekuje nas drugog dana vikenda. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Dio prijepodneva, po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana, vjetar mijenja smijer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između minus četiri i nula, na jugu do pet. Najviša dnevna temperatura između četiri i osam, na jugu do 13.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje. Prije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. Jače padavine u cijeloj BiH u poslijepodnevnim i večernjim satima. Na planinama će padati snijeg. Tokom noći na utorak, usljed opadanja temperature vazduha, u Bosni će u nizinama padati susnježica ili snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura većinom između minus jedan i tri, na jugu do sedam. Najviša dnevna temperatura uglavnom između šest i 10, na jugu zemlje do 14.

U utorak prije podne na jugu BiH kiša, u zapadnim, centralnim i istočnim područjima susnježica ili snijeg. Padavine nisu obilne. Bez padavina na sjeveru zemlje.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura između minus tri i 1, na jugu od četiri do osam. Najviša dnevna temperatura uglavnom između jedan i pet, na jugu do 10.

(Avaz)