U policijskoj akciji “Drina”, koja je sprovedena na području Foče, pronađena su i oduzeta 172 kartona cigareta.

U ovoj akciji, koju je provela Policijska uprava Foča uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, slobode su lišena dva lica sa područja Foče.

– Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici Policijske uprave Foča 30.11.2019. godine u 20.30 časova u mjestu Tabaci, opština Foča, planski su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo Folksvagen kedi kojim je upravljao lice B.Lj. a koje je bilo u pratnji teretnog vozila Reno master kojim je upravljao B.N. Tom prilikom je pregledom navedenih vozila u teretnom vozilu primijećena veća količina cigareta različitih vrsta – saopšteno je iz PU Foča.

U saopštenju se navodi d su lica B.Lj. i B.N. oba iz Foče, lišena slobode zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena trgovina, te da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Fočiizvršen pretres navedenih vozila u kojem je pronađeno i oduzeto 172 kartona cigareta različite vrste (odnosno 8600 boksova ili 86.000 komada paklica).

O svim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni puste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

RTRS