Gradski odbor Ujedinjene Srpske Prijedor, uputio je apel gradskoj vlasti, da se što prije posveti rješavanju problema građana u prijedorskom naselju Pecani. Kako su pojasnili na današnjoj konferenciji za novinare, najveći problem je loša saobraćajna infrastruktura u ulici Mitropolita Petra Zimonjića, koja predstavlja veliku opasnost po učenike i druge učesnike u saobraćaju.

– Ne postoje trotoari ni sa jedne strane ulice, pješaci se kreću po kolovoznoj traci. To je problem već godinama, a svi znamo da je u blizini osnovna škola, vrtić, market. da se na tom dijelu kreće veliki broj vozača, ali i pješaka – pojašnjava Nenad Mejakić. predsjednik GO Ujedinjene Srpske Prijedor.

Mještani ovog naselja smatraju da je potrebno rekonstruisati cijelu ulicu, uraditi trotoare i posaditi drvored.

– U razgovoru sa mještanima i predsjednicima ZEV-a, primjedbi ima i na dijelove koji spajaju zgrade u ovom naselju. Normalno kretanje je onemogućeno, a naročito kada je kiša ili snijeg. Ovo naselje se širi, grade se nove stambene jedinice, veći je broj stanovnika, samim tim i vozila, a sve to infrastruktura ne prati. Uz to, nove stambene jedinice nemaju adekvatan prilaz, a naselje nije dovoljno osvjetJjeno – kaže Mejakić i dodaje da stanare u boračkim zgradama interesuje dokle se došlo sa njihovim upisom u vlasničke knjige.

Ukoliko gradska vlast u skorije vrijeme ne uradi ništa po ovom pitanju, Mejakić kaže da će GO Ujedinjene Srpske Prijedor pokrenuti potpisivanje peticije za rješavanje problema građana u ovom prijedorskom naselju.

M.Šodić/Kozarski