Banjalučka policija je u akciji „Hidra“ uhapsila 4 osobe i rasvijetlila veći broj krađa na području Banjaluke i Laktaša, kao i jedno razbojništvo u kladionici.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Vedran Grahovac (19), Milan Gvozderac (20), Andrej Barišić (20), Saša Grujić (21), Andrej Trkulja (18) i još jedan maloljetnik.

Grahovac je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima, a privođen je i zbog vrijeđenja novinara Srpskainfo.

Grujić i Trkulja su osumnjičeni za razbojništvo u sportskoj kladionici „Vilijams“ u Banjaluci. Oni su 27. decembra prošle godine prijeteći oružjem od radnice oteli određenu količinu novca.

– Barišića policija sumnjiči da je u prethodnom periodu počinio najmanje 9 krađa na širem području Banjaluke. On je osumnjičen da je obijao kuće i podrumske prostorije i krao sve što bi našao, a za šta je mislio da može dalje prodati – pojasnio je naš sagovornik.

Kada je u pitanju Gvozderac, on je osumnjičen za dvije krađe, a sumnja se da je u svojim pljačkaškim pohodima imao i pomoćnike.

– Juče je na kriminalističku obradu priveden još jedan mladić, koji se sumnjiči da je učestvovao s njim u krađama. S njima dvojicom povezan je još jedan muškarac, koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog drugih krivičnih djela – rekao je izvor Srpskainfo.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da se Grahovac povezuje sa više krađa na području Laktaša.

Prema našim saznanjima, Grahovca policija sumnjiči i za pljačku kuće na području Laktaša.

Foto: privatna arhiva/Instagram

– Osim toga, policija je prikupila i dovoljno dokaza koji Grahovca povezuju sa teškom krađom u jednoj kući u Banjaluci, kada je pričinjena materijalna šteta od oko 9.500 maraka – pojasnio je naš sagovornik dodajući da se on dovodi i u vezu s krađom bicikala na području Banjaluke.

Podsjetimo, Grahovac je uhapšen sredinom septembra zbog sumnje da je zapalio spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjaluci. Nakon što je naložio vatru na stepenicama, on je sve to snimio i stavio na svoj profil na Instragramu. Snimak su ubrzo primijetili inspektori i uhapsili ovog vandala.

On se nakon toga pravdao da mu nije bila namjera da zapali spomenik, nego da je snimao „gotivne kadrove“.

Zatim je prije mjesec dana ponovo uhapšen prilikom pljačke jednog marketa u banjalučkom naselju Lauš.

Nakon što smo na portalu Srpskainfo i u „EuroBlicu“ objavili tu informaciju, Grahovac je na veoma brutalan i primitivan način vrijeđao novinare. Zbog toga je ponovo privođen i protiv njega je Osnovni sud u Banjaluci pokrenuo prekršajni postupak.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je pojasnila da su svi uhapšeni u akciji „Hidra“, poslije kriminalističke obrade, pušteni da se u nastavku predmeta brane sa slobode, a protiv njih će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu.

S maloljetnikom ukrao automobil

Andrej Barišić je uhapšen i u junu ove godine zbog sumnje da je sa još jednim maloljetnikom na području Banjaluke ukrao  automobil „nisan kaškaji“.

Policiji je prvo prijavljeno da je pomenuti automobil ukraden s parkinga u Ulici Radoje Domanovića u Banjaluci. Nakon nekoliko dana, policija je u naselju Gornja Česma pronašla to vozilo, a u njemu su zatečeni Barišić i maloljetnik.

Srpskainfo