Za potrebe liječenja Saudine Behremović (36), Sanjanke kojoj je za spas života neophodna hitna transplantacija bubrega, otvoren je humanitarni broj kod BH Telecoma i svi koji žele da pomognu mogu to učiniti pozivom na broj 090 291 008, čime doniraju dvije marke.

Kako bi se u Francuskoj uradio operativni zahvat neophodno je prikupiti 60.000 evra, a dosad je prikupljena polovina potrebnog novca.

Saudina je majka 14-godišnje djevojčice, a prije izvjesnog vremena teško je oboljela na bubrezima i od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru.

Međutim, ljekari su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas. Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući nevladinoj humanitarnoj organizaciji “Otvorena mreža”, koja pomaže projekte liječenja građana Bih u inostranstvu. Saudinina majka Sabina Smaka ponudila se kao donor i darivalac bubrega za kćerku, a preko “Otvorene mreže” organizovana je humanitarna akcija kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju.

Zahvat bi trebalo da bude obavljen u poznatom kliničkom centru koji se nalazi u francuskom gradu Grenoblu.

(Nezavisne)