Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević donio je danas u Narodnu skupštinu Republike Srpske sve svoje diplome i pokazao ih poslanicima i javnosti.

Rajčević je pozvao poslanike PDP i SDS Jelenu Trivić i Nebojšu Vukanovića da priđu govornici i pokazao im diplomu CITY College Univerziteta u Šefildu, gdje je stekao kvalifikaciju Bachelor of Computer Science, diplomu Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, kao i diplomu magistra poslovno-pravnih nauka.

– Gospodine Vukanoviću, mogu za Vas da napravim i izložbu svojih diploma, da obilazite štand, vjerujem da ćete dosta vremena izgubiti. Ali, znate šta hoću – pošto sam prihvatio Vaš izazov, prihvatite i Vi moj. Gdje ste i kada obavili priznavanje vaše visokoškolske kvalifikacije koju ste stekli u Nikšiću, u Crnoj Gori? Ne sumnjam da ste je stekli, ali moraćete reći gdje ste uradili nostrifikaciju – rekao je Rajčević i dodao da je on svoju diplomu nostrifikovao u Republici Srpskoj.

Rajčević je naglasio da će Vukanović morati to da objasni zato što formalno-pravno, bez obzira što je svoju diplomu stekao u Crnoj Gori, u Republici Srpkoj je ne posjeduje.

– Ako niste to uradili, Vi, gospodine Vukanoviću, imate srednju stručnu spremu – rekao je Rajčević.

(Argumenti)