Fudbalski klub Rudar Prijedor potpisao je ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa drugoligašem Republike Srpske Borcem iz Kozarske Dubice i Podgrmečom iz Sanskog Mosta. Predsjednik prijedorskog prvoligaša Darko Milunović je o ovoj akciji uprave na čijem čelu je rekao:

-Prije svega želimo da promovišemo poslovno-tehničku saradnju sa klubovima s kojima u narednom periodu usko želimo da sarađujemo. Iza nas je polosuzona, pet mjeseci rada ove uprave. Drugi smo na tabeli, djelimično smo zadovoljni ostvarenim, počeli smo da radimo i infrastrukturne projekte da bi sve zacrtane ciljeve u nekom petogodišnjem peridu uveliko ostvarili. Potrebni su nam naravno prijatelji iz regije. U ovom momentu smo identifikovali da treba prvenstveno da se fokusiramo na dva kluba koji i po tradiciji i po svojim rezultatima zaslužuju da budu pravi i prvi partneri FK Rudar Prijedor. Tu prvenstveno mislim na Borac iz Kozarske Dubice i Podgrmeč iz Sanskog Mosta, s kojim smo u prethodnom periodu imali izuzetno korektnu i konkretnu saradnju. Govorim o periodu i prije nego što je ova uprava bila u Rudar Prijedoru, gdje je mnoštvo igrača igralo u jednom, odnosno u drugom klubu.

Potom je prvi čovjek “rudara” sa Sane istakao i ovo:

-U narednom periodu planiramo da intenziviramo tu saradnju jer kao što smo u početku govorili u Rudar Priejdoru igrači će biti u prilici korektno da zarađuju i da se dobro fudbalski razvijaju, da bi se u tome pravilno pozicionirali i uspjeli u nekom narednom periodu, važno nam je da imamo dobru saradnju s našim partnerima. Ta saradnja je dvosmjerna i po pitanju afirmacije igrača, i po pitanju prioritetne kupovine u narednom periodu, i po pitanju potencijalno zajedničkih priprema, organizacije prijateljskih utakmica, nadamo se da će Borac ući u viši rang takmičenja, ali isto tako da nećemo igrati prvenstvene utakmice, već samo prijateljske i da će tako ići naša saradnja. Volio bih da takmičarske utakmice u okviru Premijer lige BiH igramo sa Podgrmečom. To su neke lijepe želje za idući period, svjesni i momenta u kojem se nalazimo i trenutne situacije. Sporazumi o poslovno-tehničkoj saradnji će definisati osnovne stvari, a sve ostale detalje ćemo vremenom precizirati.

Rudar Prijedor će 17. decembra u hotelu “Prijedor” organizovati donatorsko veče s početkom u 19 časova.

-Naše nove-stare prijatelje iz Kozarske Dubice i Sanskog Mosta pozivamo i na novogodišnji koktel na kojem ćemo malo intenzivnije komunicirati, a ujedno biće to i donatorska veče na koju će doći veliki broj donatora, već sada su potvrdili to, jer su prepoznali šta smo do sada uradili i šta želimo, ne samo na sportskom planu, već uopšte oko afirmacije kluba. I narednu pres konkferenciju posvetićemo tom događaju. Pričaćemo o do sada urađenom poslu, nastojaćemo da napravimo konkretnu projekciju planova za naredni period, otvoreno kažemo šta smo uradili, šta smo planirali, a nismo, i šta ćemo da uradimo u budućnosti.

Vladimir Rokić, sportski direktor Borca iz Kozarske Dubice koji se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad o saradnji s Prijedorčanima kaže:

-Nama je drago što smo došli u situaciju da sarađujemo sa Rudar Prijedorom i to je za Borac velika čast. Imali smo dobru saradnju oko prijateljskih utakmica, oko igrača jer je veliki broj fudbalera i ranije, prije ove uprave, dolazio po afirmaciju u Prijedor. Imali smo uvijek dobre odnose koje ćemo sad i da unaprijedimo. Borac ima ambiciju da ide u Prvu ligu Republike Srpske i mi se nadamo da ćemo sto odsto ispuniti taj cilj, odnosno postati prvoligaši. Zatekli smo solidno stanje u klubu, poboljšali smo status Borca, imamo preko 150 djece i nadamo se daljem uspjehu. U ime predsjednika Rodoljuba Topića pozdravljam ove zajedničke težnje o budućoj saradnji u obostranom interesu.

Mirso Kaltak, predsjednik Podgrmeča iz Sanskog Mosta, člana Druge lige Federacije BiH, grupa zapad je rekao:

-Hvala na dobrodošlici čelnicima Rudar Prijedora. Činjenica je da sarađujemo niz godina, naši igrači su igrali i igraju za Rudar Prijedor, a bilo je i igrača Rudar Prijedora koji su nastupali kod nas. Ovim ćemo samo da potvrdimo dosadašnju saradnju dva kluba koja traje već duži niz godina. Želim samo da se unaprijed dogovoramo, da razmjenjujemo mišljenja i iskustva i da bude znatno bolja saradnja. Ovim sastankom potvrđujemo zajedničke ciljeve.

prijedor24h