Taksista “Siti taksija” G. Ž. (56) iz Niša povrijeđen je sinoć oko 3 časa iza ponoći na Matejevačkom putu u Nišu, kada su za sada nepoznati mladići, ubacili baklju u njegovo taksi vozilo “tojota prijus” u kojem je u tom trenutku bilo putnika.

Taksista je zadobio opekotine ruku i lica u pokušaju da ugasi vozilo i prebačen je u Klinički centar u Nišu, ali je po ukazanoj pomoći pušten na kućno liječenje jer povrede nisu teške. Ipak, preživio je veliku traumu, kažu u ovom taksi udruženju, piše Blic.

– Taksista je došao i pokupio četvoricu mladića iz jednog ugostiteljskog objekta na Matejevačkom putu. Krenuo je da vozi kada je došao do kretanja za Knjaževačku ulicu. Tu je morao da uspori radi skretanja i semafora. Na raskrsnici je stajala druga grupa mladića sa kojima su očigledno mladići koji su bili u vozilu imali sukob ranije u ugostiteljskom objektu. Otvorili su zadnja vrata iza suvozača i momak koji je sjedio tu, počeo je da se rve sa jednim od momaka koji su bili napolju. Za to vrijeme drugi mladić koji je bio napolj, upalio je baklju i ubacio je u vozilo koje je počelo da gori.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJAZa

Srećom, i putnici i taksista su uspjeli da izađu iz vozila koje je cijelo izgorjelo.

– Taksista je pokušao da ugasi vatru flašom vode, PP aparatom. Skinuo je jaknu i pokušao njome da gasi vatru koja je ipak progutala cijeli automobil. On je zadobio povrede od gašenja vatre ali je pušten na kućno liječenje. Preživio je veliki stres. Strašno je to što se desilo, svi smo u šoku – kaže Kostić.

Izgorjelo vozilo je procjenjeno na oko 7.000 evra sa svom opremom u njemu.

Policija radi na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

Srpskainfo