Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, koji je godinama bio na visokim funkcijama kao kadar SNSD, osuo je paljbu na vodeće političke lidere u BiH, nazvavši ih  – fašistima.

Nije poštedio ni svog nekadašnjeg partijskog šefa, aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekavši da je Dodik postupio kao oni koji su “1945. prešli u četnike”.

– On lično ne vjeruje u ono što priča, ali ušao je u matricu s koje nema povratka, radi političkog preživljavanja – ocijenio je Mijatović za sarajevsku Fejs televiziju.

Dodao je da neće da ćuti po cijenu da “doživi sudbinu Zorana Đinđića”.

– Da sam htio da ćutim ostao bih uz Dodika i danas bih bio umjesto Tegeltije – rekao je on.

Mijatović je “potkačio” i tri vodeće vjerske zajednice u BiH, Katoličku i Pravoslavnu crkvu i Islamsku zajednicu, rekavši da su to “tri najveća zla u BiH” i “ogranci fašističkih orgnizacija”.

Za sada je na Mijatovićeve optužbe odgovorila samo Islamska zajedica u BiH.

– Islamska zajednica u BiH osuđuje teške uvrede koje je izrekao potpredsjednik SDP BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika, Vojin Mijatović. Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti – naveli su u saopštenju i pozvali SDP BiH da se izjasni “kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke”.

Izvor: Srpskainfo