epa04540361 A young boy builds a snowman in Berlin, Germany, 26 December 2014. Locals have reported that snowfall in Berlin has transformed the city into a winter wonderland. EPA/MICHAEL KAPPELER

Snijeg se naredne sedmice može očekivati i u nižim predjelima, najavili su hrvatski meteorolozi.

Za sutra je najavljeno vjetrovito vrijeme sa kišom, najobilnijom na sjevernom Јadranu i na planinama, a najmanje na istoku zemlje. Malo snijega očekuje se na planinama u noći između utorka i srijede.

Tokom utorka doći će do djelimičnog razvedravanja, ali će biti i hladnije. Biće vjetrovito, na Јadranu će duvati jaka, ponegdje i olujna bura, koja će u srijedu većinom oslabiti, prenose hrvatski mediji.

Nova, jača, promjena vremena slijedi od četvrtka kada se očekuje pad temperature, kiša, snijeg i to prvo na planinama, a zatim, vjerovatno, i u nekim nizinama.

Kratkotrajno razvedravanje uslijediće u petak, ali će opet doći do novog naoblačenja, a do kraja dana i do padavina, rekao je meteorolog Zoran Vakula.

Za danas se u prvom dijelu dana u većini nižih krajeva prognozira magla, ali zbog jačanja vjetra postoji mogućnost za djelimično razvedravanje.

SRNA/RTRS