U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, osim na sjeveru i sjeveroistoku, gdje će veći dio dana biti suvo i toplo za ovo doba godine.

Ujutro će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom na jugu i jugozapadu, koja će se do kraja dana i tokom večeri proširiti na većinu krajeva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Povremeni pljuskovi sa grmljavinom mogući su na jugu i zapadu, a tokom večeri na planinama se očekuje susnježica i snijeg.

Duvaće slab do umjeren vjetar.

Јutarnja temperatura biće od jedan do sedam, a najviša dnevna od devet do 15, na planinama oko sedam stepeni Celzijusovih, u drugom dijelu dana u padu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas je po kotlinama i uz riječne tokove bilo oblačno i maglovito vrijeme, dok je u ostalim krajevima bilo pretežno sunčano.

Temperatura izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Sokolac dva, Gradiška, Livno i Srbac tri, Sarajevo, Gacko i Prijedor četiri, Bijeljina i Novi Grad pet, Višegrad, Tuzla, Rudo, Zenica, Srebrenica, Han Pijesak i Čemerno šest, Foča sedam, Doboj, Kalinovik i Šipovo osam, Zvornik, Mrakovica i Mrkonjić Grad devet, Bileća 11, Mostar 12, Banjaluka, Bihać i Ribnik 13, Trebinje 14 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 10. decembra, ujutro će biti pretežno oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima.

Tokom dana svježije, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač.

Povremeno susnježice i snijega može biti i u nižim krajevima.

Јutarnja temperatura biće od jedan do sedam, na planinama oko minus dva, a najviša dnevna od dva do osam, na planinama oko minus dva, na jugu do 10 stepeni.

U srijedu, 11. decembra, u jutarnjim časovima očekuje se pretežno oblačno, prohladno i uglavnom suvo.

Tokom dana promjenljivo oblačno i suvo u većini predjela, osim u višim predjelima Sarajevsko-romaniske regije i visoke Hercegovine, gde će biti oblačnije uz povremen snijeg.

Јutarnja temperatura biće od nula do šest, na planinama oko minus četiri,. Najviša dnevna temperatura iznosiće od dva do osam, na planinama oko minus jedan, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 12. decembra, ujutro će biti pretežno oblačno, prohladno i uglavnom suvo.

Tokom dana oblačno, hladno sa slabim snijegom mjestimično i kišom na zapadu i u Hercegovini.

Јutarnja temperatura biće od minus tri do tri, na planinama oko minus šest. Najviša dnevna temperatura iznosiće od jedan do sedam, na planinama oko minus jdan, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

RTRS