Organizacija Mladih socijaldemokrata Banjaluka  saopštila je danas da se predsjednik Mladih PDP-a Ivan Begić nije udostojio izviniti Banjalučanima zbog sramnog skrnavljenja spomenika žrtvama zemljotresa u ovom gradu.

– Zaprepašteni smo što se Begić nije udostojio izviniti Banjalučanima zbog skandaloznog skrnavljenja spomenika na Trgu Krajine. Kao stanovnici ovog grada, očekivali smo da se izvini, bar zbog elementarne pristojnosti – saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da je izvinjenje, ako je suditi prema medijskim izvještajima, ponovo izostalo, a umjesto toga smišljena je nova populistička priča da bi izbjegao odgovor da li će se izviniti zbog skandala.

– Begića, ali i njegove pretpostavljene Draška Stanivukovića i Branislava Borenovića još jednom podsjećamo da Banjaluka očekuje jasnu osudu i izvinjenje. Ukoliko, to izostane i u narednim danima smatraćemo da skrnavljenje spomenika predstavlja zvaničnu politiku rukovodstva PDP-a – dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Mladih banjalučkog PDP-a Ivan Begić postavio je znak zabrane prolaska za pješake na “Krivi sat” na Trgu Krajine, spomen-obilježje koje podsjeća na razorni zemljotres koji je pogodio Banjaluku 1969. godine.

On je postavio znak uz poruku “Krivi sat je dokaz da je kod nas sve krivo!”, a potom je snimak objavio na društvenim mrežama.

SRNA/RTRS