Tekst je u potpunosti preuzet sa portala Index.hr. “Odavno nije vijest da fašistički majmuni po Splitu pozivaju na ubijanje Srba – jedna od glavnih aktivnosti fašističkih majmuna i jesu ovakvi grafiti jer, da ih nema, ko bi i kako znao da fašistički majmuni uopšte postoje?

Dakle, nije vijest kad naiđemo na grafit kojim fašistički majmuni podsjećaju na svoje tužno postojanje u tužnom Splitu niti je vijest da plod njihovih aktivnosti danima stoji na fasadama Matoševe i Kninske ulice, niti je vijest da je pored fasade u Kninskoj prošlog vikenda morao proći i netko iz bulumente HDZ-ovaca koji su u obližnjem Hrvatskom narodnom pozorištu obilježavali godišnjicu smrti svoga neprežaljenog vođe.

Prava je vijest da su fašistički majmuni u Splitu naišli na reakciju. U Kninskoj je ulici netko nepoznat reagovao po zadarskom modelu pa poruku koju poziva na likvidaciju prenamijenio u ljubavnu.

Eto, to je vijest iz centra Splita krajem 2019. godine. Hoće li neko od onih koji se prave da ne vide ovakve grafite sada narediti njihovo brisanje, nije ni bitno. Samo bilježimo lijep dokaz da po ulicama, s bocama spreja, ima i normalna svijeta, normalnija od onih po takozvanim lokalnim institucijama o čijoj normalnosti i čestitosti ionako nemamo iluzija”.

Izvor: Index.hr