Nakon što je jedan banjalučki portal objavio seksistički tekst o odbornici SNSD-a u skupštini grada Banjaluka Anji Ljubojevi ona se danas oglasila.

Iako je tekst vrlo brzo uklonjen sa portala Ljubojevićeva je za banjaluka.net istakla da je ovo pokušaj skretanja sa teme njene prethodne izjave, gdje je GO SNSD-a, pozvao Ivana Begića da se izvini zbog skrnavljena spomenika na Trgu Krajine.

– Kao neko ko voli svoj grad imala sam potrebu da reagujem. To mi je bila moralna obaveza. Napadi na mene neće promijeniti sramotu koju je Begić nanio PDP-u, a sa ovim samo tonu sve dublje. Sramno je da se ovako postupa sa mladim ljudima, nazivajući ih nebitnim – rekla je Ljubovićeva.

Smatra da šovinizam i seksizam nemaju veze sa političkim opcijama.

– Važno je da društvo reaguje i osudi ovakve ispade. Zahvaljujem se svim stranačkim kolegama koji su podršku uputili i javno i privatno. Posebno hvala ljudima koji nisu skloni SNSD-u, a nesebično su reagovali, jer im je ljudskost važnija od stranačke pripadnosti. Problem šovinizma i seksizma, kao diskriminacije po bilo kojem osnovu je nešto protiv čega se trebamo svi boriti. Konstatno kritikujemo starije generacije političara, a mlađe generacije ispadaju još gore. Želimo li bolju Banjaluku i Republiku Srpsku, moramo i mi biti bolji – zaključila je Ljubovićeva.

RTRS