Braća Stojan (35), Mitar (33) i Veljko Blagojević (24) iz Foče uhapšeni su ponovo, ovaj put zbog sumnje da su brutalno premlatili sugrađanina Milana Jokanovića (33), kojem su u ovom napadu polomljene kosti glave i lica.

Potvrđeno nam je da je pretučeni mladić prebačen u Banjaluku, u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je priključen na respirator i vještačka pluća.

“Sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne”, rečeno je “Nezavisnim” iz UKC RS, gdje je mladić hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Fočanski policajci su braću uhapsili u srijedu, a terete ih za nanošenje teških povreda.

Prethodno je Policijskoj stanici Foča, istog dana u 13.10, prijavljeno da je na prijemno odjeljenje Univerzitetske bolnice u Foči dovezen Jokanović, s povredama glave zadobijenim tokom napada.

Uviđaj su potom na mjestu događaja, u Ulici svetog Nikole u Foči, izvršili fočanski policajci.

“Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskoj bolnici Foča, a potom je zbog karaktera povreda u večernjim satima prevezen u UKC RS u Banjaluci”, saopšteno je danas iz fočanske policije.

Nasilna braća su juče bila u prostorijama Policijske uprave Foča i nad njima je sprovođena kriminalistička obrada u cilju dokumentovanja ovog slučaja.

Naši izvori, bliski policiji, potvrdili su da prve informacije pokazuju da bi se ovaj napad mogao dovesti u vezi s ranijim obračunom u kojem su braća Blagojevići učestvovali.

Hapšeni su oni i ranije, a pojedini mediji nazvali su ih “braća Daltoni”. Posljednji put, prema informacijama koje su se juče pojavile, privođeni su prije desetak dana, zbog premlaćivanja jednog sugrađanina. Pretpostavlja se da je upravo s tim događajem povezan prekjučerašnji napad, a najvjerovatnije se radi o nekim neraščišćenim računima odranije.

Podsjetimo, braća Blagojevići hapšeni su i 2017. godine, kada su, kako je tada navedeno, pretukli zatvorskog čuvara Nika Simovića (23) u sačekuši ispred crkve u Foči.

Prema dostupnim informacijama, Mitar i Veljko Blagojević i odranije su poznati po krivičnim djelima. Objavljeno je da je Mitra 2008. godine Sud u Crnoj Gori osudio na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja direktora lista “Vijesti” Željka Ivanovića.

Veljko je 2014. zajedno s maloljetnikom (17) uhapšen zbog krađe 2.000 KM iz jedne prodavnice u Foči. Oni su maskirani fantomkama u večernjim časovima upali u prodavnicu i oteli novac od radnika.

“Otvoreni rat dva klana”

Fočaci kažu da je ovaj slučaj najvjerovatnije posljedica otvorenog rata dva, kako navode, klana.

“Na jednoj strani su braća Blagojevići, a na drugoj mladić koji je nekidan pretučen. Milan Jokanović, koji je premlaćen u srijedu, je tom nedavno pretučenom mladiću blizak drug”, tvrde naši sagovornici iz Foče.

Kako dodaju, Jokanoviću je prijećeno danima, ali je on želio da smiri situaciju.

“U srijedu je otišao kući braće Blagojevića da se pokušaju izmiriti. Međutim, brutalno je premlaćen šakama”, tvrde Fočaci.

(Nezavisne)