Danas je u prostorije Fudbalskog saveza Republike Srpske stigao Zaključak Republičke uprave za inspekcijske poslove, kojim se do daljnjeg zabranjuje rad Saveza.

Prethodno je predsjedniku FS RS Miletu Kovačeviću naloženo da zakaže sjednice Izvršnog odbora i Skupštine, što nije urađeno i zbog nepostupanja po prethodnim rješenjima Savezu je do održavanja navedenih sastanak zabranjeno obavljanje djelatnosti za koju je registrovan.

Poslije toga iz kancelarije FS RS stiglo je saopštenje u kojem se navodi da su “prestala sva fudbalska dešavanja”, te da su o postupku inspektorata obavješteni FS BiH, UEFA i FIFA.

Na taj dopis, takođe saopštenje, reagovali su fudbalski radnici koji su nezadovoljni radom sadašnjeg rukovodstva i koji su pokrenuli inicijativu za smjenu Kovačevića.

“Od strane FSRS u javnost je plasirana nepotpuna, krajnje tendenciozna i pravno neutemeljena informacija da je Inspektorat RS zabranio rad FSRS, a što je samo jedan u nizu poteza aktuelnog rukovodstva predvođenog Miletom Kovačevićem, a koji za cilj ima dezavuisanje javnosti i skretanje pažnje sa njihovog nestatutarnog ponašanja. Inspektorat je odgovornom licu u FSRS naložio održavanje sjednice Skupštine i Izvršnog odbora FSRS, a o čemu je javnost već bila detaljno obavještena u prethodnom periodu. Zabrana obavljanja djelatnosti izrečena je do izvršenja rješenja – navodi se u saopštenju.

Naglašava se da to znači da održavanjem sjednica Izvršnog odbora FSRS, koja je zakazana za subotu 14. decembra, te Skupštine (termin će biti određen na sjednici Izvršnog odbora – po svemu sudeći utorak 17.decembra) funkcionisanje FSRS se vraća u normalne tokove.

– Na ovaj način želimo ukazati da su netačne informacije koje su plasirane od strane odgovornih u FSRS, te se ovim putem nećemo dalje obraćati, jer ne želimo da pridajemo značaj ljudima kojima je kršenje Statuta postalo svakodnevna aktivnost, kao što ne želimo da na bilo koji način utičemo, niti vršimo pritisak bilo koje vrste na organe koji provode zakonom propisani postupak u vezi sa postupkom izvršenja rješenja nadležnih organa – stoji u saopštenju.

Mile Kovačević će imati pravo da se kandiduje na predstojećoj Skupštini, dok će druge kandidate predložiti Područni savezi.

Ukoliko Kovačević bude smijenjen novi predsjednik će osim pozicije na čelu FS RS po automatizmu da zauzme njegovo mjesto u Fudbalskom savezu BiH, gdje je član Izvršnog odbora.

Srpskainfo