OVAN

Ovan je najbolje društvo koje možete da zamislite. Uvek se prilagođava prilikama i događajima. Ozbiljan je kada treba da se razgovara o važnim temama i sasvim je opušten kada krene zabava. Ovan je istovremeno odličan slušalac, savetnik i čuvar tajni.

BIK

Ko nosi najlepše poklone? Naravno, najpažljiviji drugar, Bik. Bik veoma dugo smišlja poklone za svoje prijatelje. Istražuje i analizira jer želi da pokloni nešto što je istovremeno i praktično i zanimljivo.

Mora da bude perfektno spakovano i da obavezno ima posvetu.

BLIZANCI

Ako uradite neku lošu stvar, Blizanci su prvi koji će doći da vam pomognu. I ne samo to, nikada vas neće osuđivati zbog vaših postupaka. Razmišljaju brzo i energično, pa će smisliti rešenje brže nego bilo koji drugi znak Zodijaka.

RAK

Treba vam rame za plakanje? Treba vam neko ko će vas saslušati dok vam sprema šolju čaja ili tople čokolade? Obratite se Raku.

On jedini ima dovoljno strpljenja da sluša tuđe probleme, i slično kao Blizanci – da vas ne gleda sa prekorom i osudom.

LAV

Možda će vas sledeća stvar iznenaditi, ali Lav je onaj koji će vas najbolje ugostiti. On je specijalista za dobru hranu i vino, ima istančan gastronomski ukus i smatra da dobri prijatelji zaslužuju isto tako najbolje od onoga što trpeza može da ponudi.

DEVICA

Imate problem da pronađete neki aparat za domaćinstvo? Poklon za svadbu, kaput za sebe ili čizme na popustu? Dobro organizovana Devica ima odgovor na sva ova pitanja.

Sa njom je kupovina zadovoljstvo, brza je, metodična i dobro informisana o svim popustima i događajima ovakvog tipa. Ona je najbolji drug kojeg možete naći za kupovinu.

VAGA

Ono što Vaga najviše voli da radi jeste da razgovara sa prijateljima. Da razgovara i da deli savete. Pa ako ste raspoloženi za duboke filozofske razgovore ili za petparačka, trivijalna i smešna ćaskanja, Vaga je uvek tu, raspoložena i neumorna za beskrajne razgovore.

ŠKORPIJA

Najgori neprijatelj, ali najbolji prijatelj. Verna, odana i principijelna kada se radi o prijateljima, Škorpija vas nikada neće ostaviti na cedilu.

Spremna je da uđe u rat za prijatelje, previše je zaštitnički nastrojena i stavlja se u njihovu odbranu.

STRELAC

Strelac mrzi da gleda tužna lica. On će uraditi bukvalno sve što je u njegovoj moći da vas oraspoloži. Kupiće vam hranu ili omiljeno piće, pričaće vam šale, igraće sa vama video igre, penjaće se na vrh planine iako veje sneg.

JARAC

Jarac će smanjiti piće ili će potpuno prestati da pije alkohol kada vidi da na žurki svi piju, i biće onaj koji će vas bezbedno odvesti kući.

Sa Jarcem uvek imate zagarantovanog ličnog vozača koji poštuje sve saobraćajne propise i pravila.

VODOLIJA

Vodolija je od one vrste ljudi sa kojima možete da vodite psihološke razgovore po celu noć, sve dok ne svane.

Problemima vole da pristupaju sa psihološkog aspekta i posebno obožavaju da se stave u ulogu psihologa za svoje prijatelje.

RIBE

Ribe su jedine koje će bez problema zapamtiti vaš rođendan. Nije im potreban Fejsbuk ili nekakva obaveštenja koja će ih podsetiti na vaš najvažniji dan, oni ga znaju bolje i od vas samih.

Ujedno, to su prijatelji koji će vas nedeljama ranije podsticati da proslavite ili barem obeležite rođendan, jer je to prilično važan dan u životu.

Izvor: crnobelo.rs