Orkestrirana kampanja medija bliskih crnogorskom režimu, vođena je sa ciljem političke diskreditacije Miodraga Davidovića Dake, uticajnog crnogorskog biznismena, a kao uvod u pokušaj atentata na Davidovića, koji je izvršen 10.12.2019. godine u trenutku kada je bio u društvu vladike SPC Joanikija. Ista kampanja potom je nastavljena sa ciljem da se predstavi da je Davidović zbog svojih navodno sumnjivih poslova u Srbiji izložen udaru kriminalnih struktura, kako bi se prikrilo da predstavlja smetnju crnogorskom režimu.

Navedeno, pa ni sam atentat, za crnogorski režim nije bio dovoljan, zbog čega je iste večeri kada je izvršen, angažovan novinar “specijalac” Samir Rastoder, urednik internet portala “Standard”, koji je po nečijem zahtevu objavio da je Davidović ubijen. Urednik “Standarda” se nije pridržavao novinarskih standarda, bez provere je plasirao dojavljenu mu informaciju o uspešno sprovedenom atentatu na Davidovića, da bi nedugo potom istu povukao sa portala.

Rastoder kao iskusni specijalac crnogorskih obaveštajnih struktura, pokušao je da krivicu prebaci na Vladimira Đukanovića, poslanika u Narodnoj skupštini Srbije, iznoseći lažne navode da je informaciju o ubistvu Davidovića dobio od Đukanovića. Međutim, postavlja se pitanje od koga je zapravo Rastoder dobio informaciju da je atentat na Davidovića uspešno sproveden, da li je Rastoder održavao nekakve tajne veze i konekcije sa licima povezanim sa organizatorima atentata, ostaje kao pitanje na koje Urednik “Standarda”, poštujući osnovne standarde novinarske profesije može dati istinite odgovore. Da li će Rastoder odgovarati zato što je plasirao lažne vesti, kojima je života lišio Davidovića, verovatno ne jer je to izgleda u skladu sa politikom onih sa kojima je standardizovani urednik povezan.

Podsećamo da je Rastoder tokom ove godine objavio da je bio privođen od strane pripadnika BIA, koji su ga navodno skidali do gole kože, ali ni tada, kao što verovatno neće ni sada, nije dao odgovor na pitanje zašto je privođen, kakve je to zadatke i za čije potrebe je pokušao da izvede na teritoriji Srbije. Kako baš Rastoder da ima problem sa jednom ozbiljnom službom bezbednosti, a više hiljada crnogoraca koji dnevno borave u Beogradu nemaju.

Izvor: ATV