U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) u nedjelju se očekuje suvo vrijeme uz porast dnevne temperature vazduha u odnosu na prethodne dane, što će se nastaviti i naredne sedmice.

Ujutro i prijepodne preovladavaće prohladno vrijeme uz promjenjivu oblačnost, lokalno maglu. Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na jugu do šest, a na planinama od minus tri i viša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sunčano ili sa sunčanim intervalima i relativno toplo za ovo doba godine. Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 12, na planinama od tri stepena i viša, a na sjeveru i jugu lokalno do 15 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren južni, na jugu jugoistočni vjetar.

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju suvo, vjetrovito i toplo vrijeme za ovo doba godine. Dnevna temperatura vazduha na sjeveru i jugu dostizaće 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prije podne bilo je oblačno vrijeme, ali se oblačnost smanjuje u drugom dijelu dana.

Najhladnije bilo je na Bjelašnici, gdje je temperatura vazduha ispod nule, pa su u 13.00 časova izmjerena minus tri stepena.

U isto vrijeme na Han Pijesku su izmjerena dva stepena, na Sokocu, u Kalinoviku, na Čemernu i na Ivan Sedlu tri, u Mrkonjić Gradu četiri, u Sarajevu i Tuzli pet, u Srpcu, Šipovu i Gradačcu šest, u Banjaluci, Bijeljini, Prijedoru i Bihaću sedam, u Foči, Srebrenici, Ribniku, Livnu, Sanskom Mostu i Bugojnu osam, u Višegradu devet, u Doboju i Rudom deset, u Zenici 11, u Bileći 12, u Mostaru 13, a u Trebinju, Neumu i Grudama 14 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS