Uvjereni smo da ćemo, kroz ovaj primjer humanosti i solidarnosti, animirati i druge organizacije, privredne subjekte i preduzetnike da postanu dio humane porodice. Ovo je druga akcija koju smo organizovali na transfuziologiji u Prijedoru, s obzirom da se inače organizuju u RJ “Elektrodistnbucija Banjaluka” na nivou “Elektrokrajine”. koja je od sad postala praksa. Osim sto želimo da pokažemo solidarnost i saosjećanje sa onima kojima je pomoć najpotrebnija, kao kompanija imamo odgovornost prema zajednici u kojoj poslujemo – rekao je Vanja Ševa iz Sindikalne organizacije RJ “Elektrodistribucija” Prijedor.

Sindikalna organizacija ZP “Elektrokrajina”, sindikalna podružnica “Elektrodistribucija Prijedor”, organizovala je juče akciju dobrovoljnog davanja krvi na transfuziologiji u Prijedoru. Ovoj humanoj akciji odazvalo se oko 25 radnika RJ “Elektrodistribucije Prijedor” i ostalih radnih jedinica iz Laktaša, Novog Grada i Kozarske Dubice.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, traje do sedam minuta. Ne postoji nikakav rizik za dobijanje bolesti, jer je cjelokupan pribor za uzimanje krvi sterilan i za jednokratnu upotrebu.

Kozarski